ΕΛΛΑΔΑ

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας Τσίπρα

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας Τσίπρα
REUTERS/Maxim Shemetov

«Φρούριο» θυμίζει σήμερα Παρασκευή η Θεσσαλονίκη καθώς, το απόγευμα αναμένονται τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον όσο και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 19:30 στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό» ενώ για την ίδια ώρα έχουν εξαγγελθεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Την ίδια ώρα στην Καμάρα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πέταξαν μπογιές σε πανό που έχει τοποθετηθεί κοντά στη νότια πύλη της ΔΕΘ και διαφημίζει την ομιλία του πρωθυπουργού.

tsipras1

Παράλληλα κοντά στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας, τοποθετήθηκε πανό το οποίο αναφέρει: «Μακεδόνες. Ψηλά το κεφάλι. Η αλήθεια θα μιλήσει. Η προδοσία θα σβήσει».

tsipras3

«Αστακός» όλη η πόλη

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ αλλά και η «Αύρα» το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ.

Το ΑΠΘ ανακοίνωσε «ενόψει προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της πόλης, λόγω της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Παλέ ντε Σπορ» δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης, μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι είσοδοι των κτηρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές, θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ