ΕΛΛΑΔΑ

«Καμία άλλη μάνα να μη ζήσει αυτό που έζησα»: Η κατάθεση της μητέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη

«Καμία άλλη μάνα να μη ζήσει αυτό που έζησα»: Η κατάθεση της μητέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη
EUROKINISSI

Συγκίνηση επικράτησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Άννας-Κατίνας Λεμπιδάκη, της μητέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο πλαίσιο της δίκης για την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Η κ. Λεμπιδάκη μίλησε για όλα όσα έζησε η οικογένεια τις 186 ημέρες ομηρίας του 54χρονου επιχειρηματία, λέγοντας ότι το χρονικό αυτό διάστημα ήταν εφιαλτικό.

«Δεν ξέραμε αν ζούσε ή όχι ο Μιχάλης. Δεν ξέραμε τι βίωνε και πώς ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα» είπε η κ. Λεμπιδάκη, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr.

Η ίδια συμπλήρωσε πως η οικογένεια του επιχειρηματία έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα και να μη σκέφτεται τις δραματικές ώρες που έζησε.

Η κατάθεση του Μανόλη Λεμπιδάκη

Νωρίτερα είχε καταθέσει ο αδελφός του επιχειρηματία, Μανόλης Λεμπιδάκης, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης δοκιμασίας.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ήταν συγκινημένος και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό της κράτησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι στις 17 Μαΐου η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη δέχτηκε ένα μήνυμα που ανέφερε μόνο πως «παίξατε και χάσατε». Σε εκείνο το σημείο, ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη τόνισε ότι «όλες οι σκέψεις περνούν από το μυαλό του ανθρώπου όμως εγώ πίστευα ότι ο αδερφός μου συνέχισε να ζει».

Παράλληλα έδωσε λεπτομέρειες και για τα ποσά που ήταν υπό διαπραγμάτευση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στις 21 Ιουλίου το ποσό που ζητούσαν οι απαγωγείς εκτινάχθηκε στα εννιά εκ. ευρώ.

Το στοιχείο που συγκλονίζει και γίνεται γνωστό μέσω της κατάθεσης του αδερφού του Μιχάλη Λεμπιδάκη, συνέβη στις 11 Ιουλίου του 2017 όταν όπως τονίζει δέχτηκαν μήνυμα από τους απαγωγείς του πως ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας επιχείρησε να βάλει τέλος στην ζωή του.

«Όταν μου τηλεφώνησαν στις 2 Οκτωβρίου για να μουν πουν για τον αδερφό μου ότι απελευθερώθηκε ήταν το πιο χαρμόσυνο τηλεφώνημα που δέχτηκα στην ζωή μου» κατέληξε ο Μανόλης Λεμπιδάκης στην κατάθεση του.

Ένταση και διακοπή

Κάτω από εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προσήλθαν στα δικαστήρια και κάθισαν σήμερα στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή και ομηρεία του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, εκτός ενός, ο οποίος δεν παρίσταται για λόγους υγείας.

Το «παρών» έδωσε και ο επιχειρηματίας παρά το ότι αρχικά είχε δηλώσει ότι θα απουσίαζε από τη σημερινή διαδικασία, προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάθεσή του απαντώντας στις ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε όχι όμως πριν επικρατήσει ένταση μεταξύ του επιχειρηματία κι ενός από τους συνηγόρους κατηγορουμένου. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μάλιστα είπε προς αυτόν: «Είστε επιθετικός, χαμηλώστε τον τόνο της φωνής σας». Η δίκη διεκόπη μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και άρχισε ξανά μετά απο λίγα λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ