ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εργοδότης χτύπησε την πόρτα εργαζόμενης και ζήτησε πίσω το... δώρο Χριστουγέννων

Χανιά: Εργοδότης χτύπησε την πόρτα εργαζόμενης και ζήτησε πίσω το... δώρο Χριστουγέννων
Pixabay

Αντιμέτωποι με κάτι πρωτοφανές έχουν έρθει εργαζόμενοι των Χανίων, αφού οι εργοδότες τους ζητούν πίσω το δώρο Χριστουγέννων!

Καταγγελίες που φθάνουν στο Εργατικό Κέντρο και στο Σωματείο Επισιτισμού στα Χανιά αναφέρουν πως οι εργοδότες καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων και έπειτα το ζητούν πίσω.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων, υπήρξε περίπτωση κατά την οποία υπάλληλος και επιχειρηματίας πήγαν μαζί στο ΑΤΜ ώστε να γίνει η ανάληψη των χρημάτων και στη συνέχεια να επιστραφεί άμεσα το ποσό.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, έκανε λόγο για φαινόμενα που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα και για περιπτώσεις που αποτελούν την πιο τρανταχτή καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

«Οι καταγγελίες δυστυχώς που έχουν γίνει, γίνονται μετά που θα περάσουν οι γιορτές και τα χρήματα έχουν δοθεί ήδη πίσω. Οι πιέσεις και η τρομοκρατία στην αγορά εργασίας είναι τεράστια μπροστά στο φόβο την ανεργίας αλλά από την άλλη κανένας συνάδελφος δε πρέπει να επιστρέφει δεδουλευμένες αποδοχές» τόνισε ο κ. Γιάννης Μανωλικάκης στο neakriti.gr.

«Γνωρίσαμε περιπτώσεις συναδέλφων που πήγανε στο ΑΤΜ μαζί με κάποιους απ’ τους εργοδότες. Γνωρίσαμε ακόμη και περίπτωση αλλοδαπής που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της ο εργοδότης και της είπε φέρε μου τα χρήματα του δώρου πίσω» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στους οποίους είτε δεν καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, είτε καταβληθεί και ζητηθεί να επιστραφεί, να απευθυνθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία ή στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ