ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό: Δεν είχε μέτρα ασφαλείας καταγγέλλουν οι γονείς

Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό: Δεν είχε μέτρα ασφαλείας καταγγέλλουν οι γονείς
EUROKINISSI

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την υπόθεση θανάτου ενός 13χρονου αγοριού και του τραυματισμού της 11χρονης αδελφής του στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό τον Απρίλιο του 2014.

Μετά από πολλές αναβολές η δίκη της υπόθεσης ξεκίνησε και στο εδώλιο κάθονται τέσσερα άτομα: ο διαχειριστής του λούνα παρκ, ο συντηρητής των παιχνιδιών και δύο υπάλληλοι.

Οι γονείς των ανηλίκων συγκλόνισαν με τις καταθέσεις τους, περιγράφοντας αναλυτικά τις στιγμές που βίωσε η οικογένεια.

Όπως είπε η μητέρα, είχαν βγει βόλτα και τα παιδιά είχαν ανέβει σε ένα φουσκωτό κύλινδρο, όταν ξαφνικά δυνάμωσε ο αέρας και ο κύλινδρος σηκώθηκε σε ύψος δέκα μέτρων.

Σύμφωνα με την κατάθεση της, άκουσε το γιο της να λέει στην αδελφή του να κρατηθεί καλά, ενώ η ίδια και ο σύζυγός της προσπαθούσαν να πιάσουν το σχοινί του παιχνιδιού, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν.



Τελικά ο κύλινδρος έπεσε και προσγειώθηκε πάνω σε ένα άλλο μεταλλικό παιχνίδι του λούνα-παρκ. Ο 13χρονος έχασε τη ζωή του ακαριαία, ενώ η αδελφή του νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για μία εβδομάδα.

Η μητέρα των παιδιών κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο λούνα παρκ, τονίζοντας πως δεν υπήρχε ούτε δυνατότητα πρώτων βοηθειών.

Αντίστοιχές ήταν και οι καταγγελίες του πατέρα, ο οποίος, με τη σειρά του, περιέγραψε το τι εκτυλίχθηκε στον χώρο.

Όπως είπε έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά, γύρισε λίγο την πλάτη του και άκουσε τη γυναίκα του να του φωνάζει. Προσπάθησε να τραβήξει το σχοινί του κυλίνδρου για να τον κρατήσει, όμως και δεν τα κατάφερε. «Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος σημείωσε πως το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, ωστόσο πλήρωνε κανονικά το ενοίκιο στον Δήμο.

«Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια», είπε, τονίζοντας πως οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν είχαν κάνει καμία εισήγηση για κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ