ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κρήτη: Πέθανε το 6 μηνών βρέφος που υπέστη ανακοπή

Τραγωδία στην Κρήτη: Πέθανε το 6 μηνών βρέφος που υπέστη ανακοπή
Pixabay

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/12) στην Κρήτη.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το 6 μηνών κοριτσάκι που υπέστη ανακοπή την επόμενη των Χριστουγέννων.

Το άτυχο βρέφος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι γιατροί μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να επαναφέρουν την καρδιά του μωρού σε λειτουργία, σκορπίζοντας ελπίδα στους δικούς του ανθρώπους.

Δυστυχώς, όμως, το άτυχο κοριτσάκι έχασε το βράδυ της Τετάρτης τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «το βρέφος κατέληξε περίπου στις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης. Οι γιατροί ακολούθησαν όλα τα πρωτόκολλα και τις ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Απαντήσεις για την αιτία θανάτου θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση».

Υπενθυμίζεται ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν το 6 μηνών βρέφος, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, λίγο πριν τις 18:00 την Τετάρτη (26/12), ενώ τραγική πτυχή αποτελεί το γεγονός ότι το μωράκι εντοπίστηκε να μην αναπνέει από τους ίδιους του τους γονείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ