ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: «Ντύθηκε» στα λευκά μετά από 13 χρόνια

Κέρκυρα: «Ντύθηκε» στα λευκά μετά από 13 χρόνια
eurokinissi/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/ φωτογραφία αρχείου

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Κέρκυρας, καθώς μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή, «κύμα» χιονόπτωσης κάλυψε μέσα σε λίγα λεπτά όλη την πόλη και τα προάστια.

Οι Κερκυραίοι, που είχαν να δουν τόσο χιόνι στην πόλη τους, εδώ και 13 χρόνια, έζησαν σήμερα απίστευτες στιγμές καθώς κατάφεραν πολλοί από αυτούς να παίξουν και χιονοπόλεμο.

Διεκόπη η κυκλοφορία σε ορεινά χωριά

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς τον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα, στις επαρχιακές οδούς, από 'Αγιο Μαρτίνο σε Λαύκι και Πετάλεια, από 'Αγιο Παντελεήμονα προς Επίσκεψη και Ζυγό και από Σγουράδες προς Στρινύλλα, Σωκράκι και 'Ανω Περίθεια, μέχρι την εξασθένηση των καιρικών φαινόμενων διέταξε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, λόγω της έντονης και συνεχούς χιονόπτωσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα από νωρίς το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα εκχιονιστικά οχήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους του νησιού ρίχνοντας τόνους αλατιού.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, το μεγαλύτερο πρόβλημα μετακίνησης των οχημάτων βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ όπως ανέφερε «πολλά αυτοκίνητα έχουν μείνει από μπαταρία και έχουν εγκαταλειφθεί από τους οδηγούς τους, παρακείμενα των εθνικών και επαρχιακών οδών».

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται στο νησί, ενώ από τις αστυνομικές αρχές επισημαίνεται πως «κατά τη διάρκεια της νύχτας οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμη και εντός της πόλεως, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων μετά τη σημερινή απρόσμενη χιονόπτωση στο νησί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ