ΕΛΛΑΔΑ

Δικαστική δικαίωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην αντιπαράθεση με τους γιους του

Δικαστική δικαίωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην αντιπαράθεση με τους γιους του

Υπέρ του Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου αποφάνθηκε το Πρωτοδικείο στην υπόθεση της δικαστικής συμπαράστασης που αιτήθηκαν τα παιδιά του, απόφαση που δημιουργεί σημαντικό προηγούμενο στη διαμάχη που έχει δημιουργηθεί για τον έλεγχο της οικογενειακής περιουσίας.

Το εν λόγω αίτημα είχε υποβληθεί από τους γιους του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτη και Γιώργο, οι οποίοι έκαναν λόγο για «βαρύτατη ψυχοδιανοητική έκπτωση» και «προστασία των συμφερόντων που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει».

Σύμφωνα για την «Καθημερινή», την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. 123/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει την από 19.03.2018 αίτηση των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, το δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφασή του απέρριψε και όλες τις αιτήσεις των Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονος καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, περί μεροληψίας.

Νομικά, οι γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο Εφετείο μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης.

Υπάρχουν δε, και άλλοι βαθμοί στους οποίους μπορεί να προσφύγει με τη σειρά του κ. ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε περίπτωση ανατρεπτικής απόφασης του Εφετείου.

Στην αίτηση που απορρίφθηκε, τα δύο αδέλφια επικαλούμενα ένα ιατρικό ιστορικό καταλήγουν ότι είναι τέτοια η επιδείνωση της υγείας του 73χρονου πατέρα τους που καθίσταται ανίκανος να διαχειριστεί τις υποθέσεις του.

Κάτι που, όπως τονιζόταν, τους εναποθέτει το «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του». Ο επιχειρηματίας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (21.12.2018) ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν όταν, παραμονές Χριστουγέννων του 2015, δέχθηκε «πολυσέλιδη επιστολή από τους δυο μου γιους, με την οποία ήγειραν πρωτοφανείς αξιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι “συνιδρύσαμε” το 1998 τις ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις και υπό τη μεθόδευση αυτών μου ζητούσαν 568 εκατομμύρια ευρώ».

Η περιουσία της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Χαλυβουργική, τη ναυτιλιακή Arcadia, μεγάλη ακίνητη περιουσία και καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και άλλες επιχειρήσεις στη χώρα και στο εξωτερικό. Παρότι η ναυτιλιακή είναι μοιρασμένη κατά ένα τρίτο στους άνδρες της οικογένειας, η υπόλοιπη περιουσία παραμένει σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο του πατέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ