ΕΛΛΑΔΑ

Μηνιγγίτιδα: Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Μηνιγγίτιδα: Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
Eurokinissi/Βαγγέλης Μπουγιώτης

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για την εμφάνιση της μηνιγγίτιδας, σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός λόγω μεγάλων συναθροίσεων ατόμων, όπως τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, επισημαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ωστόσο, το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρει ότι δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στη χώρα μας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την εμφάνιση της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου (από μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Α) σε κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυτιλήνη, που κατέληξε στο «Βοστάνειο» Γ.Ν. Μυτιλήνης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι η διάγνωση τεκμηριώθηκε σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας (ΕΚΑΜ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρίσκεται στη Μυτιλήνη για περαιτέρω διερεύνηση, ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου και λήψη τυχόν περαιτέρω αναγκαίων μέτρων, ενώ ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων του καταυλισμού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ