ΕΛΛΑΔΑ

Έντονη κακοκαιρία μέχρι την Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Έντονη κακοκαιρία μέχρι την Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
EUROKINISSI/ alphafm.gr

Μια νέα ισχυρή αλλά σύντομης διάρκειας κακοκαιρία - ανώνυμη αυτή τη φορά- φέρνει ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που θα διασχίσει τα νότια τμήματα της Ελλάδας και θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών φαινομένων έως και την Τρίτη, κυρίως στα κεντρικά και νότια, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, καθώς και καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αναλυτικότερα, από το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονται βροχές, χιόνια ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Από τις πρώτες ώρες της Τρίτης όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν χωρικά στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα και στο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια μόνο στο Αιγαίο. Το χαμηλό κατά την πορεία του πάνω από το Νότιο Αιγαίο αναμένεται να βαθύνει σημαντικά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Οι άνεμοι που τη Δευτέρα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, θα ενισχυθούν σημαντικά την Τρίτη και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ