ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, λέει ο δράστης

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, λέει ο δράστης

Ομολόγησε ότι πυροβόλησε αλλά αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο  κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβρη του 2017.

Ο κατηγορούμενος ΜΚ, που φέρεται τη Δευτέρα (14/01), να δολοφόνησε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον συγκατηγορούμενό του υποστήριξε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι ναι μεν πυροβόλησε αλλά δεν πήγε με σκοπό να σκοτώσει τον ποινικολόγο.

«Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο Μικέλα Καστριότ, δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Από την ακροαματική διαδικασία, η οποία διενεργήθηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου αλλά και πλήθος φίλων και συναδέλφων να βρίσκονται εμφανώς συγκινημένοι στη δικαστική αίθουσα, απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, που κρατούνται για άλλους λόγους.

Ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και μάρτυρας για τον οποίο ειχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του, καθώς αρνείται να προσέλθει για να καταθέσει.

Οι δύο άνδρες δεν μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκονται, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους.

Μάλιστα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, διατάσσοντας να μεταχθούν ενώπιον του οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και κρατούμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ