ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε εφοριακοί»: Τι είπε η ηλικιωμένη για την αρπαγή στην Κηφισιά – Ποιον αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

«Είμαστε εφοριακοί»: Τι είπε η ηλικιωμένη για την αρπαγή στην Κηφισιά – Ποιον αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Έναν νεαρό Ρομάσεσημασμένο για απάτες, αναζητούν οι Αρχές ως τον συνεργό του δράστη της απόπειρας αρπαγής ηλικιωμένης στην Κηφισιά, ο οποίος κατέληξε χθες, μετά από συμπλοκή με αστυνομικό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές ασφαλείας, ο εν λόγω άντρας ήταν αυτός που μετέφερε τον νεκρό στο ιδιωτικό νοσοκομείο και λίγο αργότερα εξαφανίστηκε.

Την ίδια ώρα, η ηλικιωμένη γυναίκα, που λίγο πριν τη συμπλοκή είχε πέσει θύμα των κακοποιών, περιέγραψε στους αστυνομικούς όλα όσα έγιναν.

Όπως χαρακτηριστικά τους είπε, είχε κατεβάσει το σκυλάκι της βόλτα στο δρόμο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της όταν ξαφνικά σταμάτησε δίπλα της ένα αυτοκίνητο με δύο άντρες και ο ένας απ’ αυτούς την πλησίασε και της είπε: «Κυρία μου, είμαστε εφοριακοί. Σε αυτόν εδώ τον φάκελο που βλέπετε έχουμε μία επιστροφή 2.000 ευρώ για την κόρη σας. Επειδή, όμως, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, πρέπει να μας δώσετε 860 ευρώ».

Η ηλικιωμένη, συνεχίζοντας, είπε στους αστυνομικούς: «Εγώ, τους είπα ότι έχω τα χρήματα στο σπίτι και μπορούσα να πάω μία στιγμή να τους τα δώσω. Εκείνοι προσφέρθηκαν να με πάνε στο σπίτι. Εγώ τους έδειξα ότι το σπίτι μου ήταν πολύ κοντά και δεν χρειαζόταν να μπω στο αυτοκίνητό τους, εκείνοι, όμως, επέμεναν και μου είπαν: "Έλα γιαγιά, μπες στο αυτοκίνητο, θα σε πάμε εμείς, δεν υπάρχει πρόβλημα". Μπήκα στο αυτοκίνητο και ξαφνικά κατάλαβα ότι δεν με πήγαιναν στο σπίτι μου, αλλά κάπου αλλού. Τελικά, άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνό μου και ήταν ο εγγονός μου, ο οποίος είχε δει αυτούς τους αγνώστους να με βάζουν στο αυτοκίνητο. Σήκωσα το κινητό και άρχισα να φωνάζω βοήθεια».

Το θύμα των κακοποιών περιγράφει λίγο αργότερα πώς ο αστυνομικός, που ήταν εκτός υπηρεσίας, την έσωσε τη τελευταία στιγμή. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, εκείνη την ώρα ο αστυνομικός επέστρεφε στο σπίτι του και μέσα στο αυτοκίνητό του είχε και το μόλις 4 ετών παιδί του.

Ο αστυνομικός καταδίωξε τους κακοποιούς και σε κάποιο σημείο τους εγκλώβισε με αποτέλεσμα να σταματήσουν το αυτοκίνητο και να κατεβάσουν την ηλικιωμένη. Όπως είπε λίγο αργότερα στους αστυνομικούς, την ώρα που ο αστυνομικός προσπαθούσε να ακινητοποιήσει τους δράστες, ένας από τους δύο έβγαλε ένα περίστροφο και τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Οι δράστες μπήκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν, ενώ εκείνος πήρε τη γιαγιά και τον τετράχρονο γιο του και επέστρεψαν σπίτι τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ