ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνίδα γιαγιά για ρεκόρ Γκίνες: Έχει 50 εγγόνια, 87 δισέγγονα και 2 τρισέγγονα

Ελληνίδα γιαγιά για ρεκόρ Γκίνες: Έχει 50  εγγόνια, 87 δισέγγονα και 2 τρισέγγονα
Pixabay

Η Παναγιώτα (Παναγιούλα) Στεφανιδάκη είναι μία από τις γηραιότερες γυναίκες της Ελλάδας, καθώς διανύει το 105ο έτος της ηλικίας της.

Έχει δει δύο παγκόσμιους πολέμους έως και τη σημερινή οικονομική κρίση, παρόλα αυτά συνεχίζει ακάθεκτη στα 105 της χρόνια, την ήρεμη ζωή της στον οίκο ευγηρίας Καλύμνου.

Η κ. Παναγιούλα όπως την αποκαλούν και την ξέρουν όλοι, σύμφωνα με τα επίσημα ατομικά έγγραφα της εποχής, γεννήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 1914 στο ακριτικό νησί της Καλύμνου, από Καλύμνιους γονείς. Παντρεύτηκε τον μικρασιάτικης καταγωγής Μιχαήλ Στεφανιδάκη που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό.

Σύμφωνα την εφημερίδα «Η Ροδιακή», απέκτησε μαζί του δέκα παιδιά (5 αγόρια και 5 κορίτσια): Τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα αλλά και τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη μακρά διάρκεια της δύσκολης ζωής της έχει αποκτήσει 50 εγγόνια, 87 δισέγγονα και 2 τρισέγγονα μέχρι σήμερα, επίτευγμα που σίγουρα αποτελεί ρεκόρ και ενδεχομένως θα μπορούσε να της χαρίσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

7fcfa024c477df64485802d1e9c22aed

Πηγή: Η Ροδιακή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ