ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε δημόσια κτίρα στόχευε η Ομάδα Έψιλον

Πέντε δημόσια κτίρα στόχευε η Ομάδα Έψιλον
Σκηνή αποκλεισμένου σημείου δρόμου από την Αστυνομία Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν "αντάρτικο κονάκι" στον Ταΰγετο, μέχρι την ολοκλήρωση των βομβιστικών τους "δρασεων" σε τουλάχιστον πέντε κτήρια της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, δήλωσαν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες για τις βομβιστικές ενέργειες της Παρασκευής στην Καλαμάτα.

Οι τέσσερις νεαροί, εντοπίσθηκαν στον Ταΰγετο, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, είχαν στήσει "αντάρτικο κονάκι". Το σχέδιο τους προέβλεπε, να διανυκτερεύσουν για το επόμενο χρονικό διάστημα, στο βουνό, και να κατεβαίνουν μόνο για να πραγματοποιούν τις "καταδρομικές" βομβιστικές τους επιθέσεις στα προεπιλεγμένα κτήρια στην πόλη της Καλαμάτας και να επιστρέφουν πάλι. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στις απολογίες τους, είχαν προσχεδιάσει πέντε βομβιστικές ενέργειες στο κτήριο της Νομαρχίας, το Αστυνομικό Μέγαρο, το Δημαρχείο και το Δικαστικό Μέγαρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, κατά την εξερεύνηση του χώρου, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εντόπισε σε υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού, απόκομμα εφημερίδας, - το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες ώστε να μην αφήσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα-, από τις καταχωρίσεις προέκυπτε γεωγραφικός προσδιορισμός κατευθύνοντας τις έρευνες της Αστυνομίας και προσδιορίζοντας παράλληλα κύκλο υπόπτων.

Από την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες του τραπεζικού υποκαταστήματος στο οποίο σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση, προέκυψαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη οχήματος το οποίο είχε καταγραφεί στο χώρο της έκρηξης, στο οποίο οι δράστες είχαν προσαρμόσει πινακίδες άλλου οχήματος διαφορετικού τύπου και μάρκας ώστε να μην εντοπισθούν εντάσσοντας τον 54άχρονο στην βασικό κύκλο υπόπτων.

Οι συλληφθέντες ανέφεραν ότι είχαν αφιχθεί στην πόλη μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ όπως υποστηρίζουν επέλεξαν την Καλαμάτα λόγω της ιστορικότητας της περιοχή, από την οποία ξεκίνησε η επανάσταση! Δηλώνουν αρνητές (στράτευσης, Αρχών- και της Αστυνομίας-, Εξουσιών, θρησκειών- Χριστιανισμό, Ισλάμ- το Βυζάντιο, του καπιταλισμού) αναφέρονται με έναν ιδεολογικό Εθνικοπατριωτικό προσδιορισμό αλλά σε ιδεολογική απόκλιση από τις θέσεις του κόμματος της Χρυσής Αυγής, καθώς τους θεωρούν «κατευθυνόμενους». Στον απολογητικό τους ισχυρισμό, αποδίδουν την επίθεση στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, ως εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία ενώ υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση στο άγαλμα του Παλαιολόγου ως εναντίωση κατά του Βυζαντίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ