ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει στη Ρόδο ο 19χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Επιστρέφει στη Ρόδο ο 19χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να μεταχθεί από τις φυλακές Γρεβενών στη Ρόδο, ο 19χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση βιασμού της 19χρονης κοπέλας με ειδικές ανάγκες.

Μόλις τρεις ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της 21χρονης Ελένης, ο 19χρονος κατηγορούμενος μαζί με έναν 23χρονο Ρομά βίασαν τη 19χρονη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Η δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας ΑΜΕΑ, Μαρία Κρικοπούλου, αποκάλυψε πως ο βιασμός της έγινε σε δύο φάσεις.

«Ο βιασμός έγινε σε δύο διαδοχικές φάσεις. Ξεκίνησε ο Αλβανός και κατέληξε με τους δύο μαζί, γιατί τους διέκοψαν. Τότε οι δύο, ο Αλβανός και ο Ρομά, την πήραν, ασφάλισαν το αυτοκίνητο και την πήγαν σε άλλο πιο απόμακρο σημείο».

Στην κατάθεσή της, η 19χρονη κοπέλα που έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, ανέφερε ότι τρεις νεαροί, με το πρόσχημα μιας βόλτας την οδήγησαν στην περιοχή Ενυδρείο, όπου και την εξανάγκασαν να συνευρεθεί μαζί τους.

«Μου πρότειναν να πάμε μια βόλτα για να ακούσουμε μουσική. Όταν φτάσαμε στο Ενυδρείο, ο ένας με χτύπησε και με υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα. Εγώ φώναζα, παρακαλούσα να με αφήσουν. Τότε με απειλές και χτυπήματα με πήραν και με κατέβασαν στην παραλία, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Εκεί με χτυπούσαν και οι δύο, προκειμένου να συνευρεθώ μαζί τους», φέρεται να κατέθεσε η 19χρονη.

Όπως διευκρίνισε η δικηγόρος της 19χρονης, η κοπέλα δεν διατηρούσε φιλικές επαφές με τους βιαστές, γνωρίζονταν ωστόσο στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας του νησιού.



Προφυλακίστηκε ο 23χρονος Ρομά για τον βιασμό 19χρονης

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο 23χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό της 19χρονης κοπέλας ΑΜΕΑ κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, κατά την οποία άλλαξε την προανακριτική του ομολογία, υποστηρίζοντας ότι είναι προϊόν βίας.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος για βιασμό, αποκάλυψε πως γνώριζε το θύμα από παλιά καθώς ήταν συμμαθήτρια του αδελφού του και πως είχε επιχειρήσει να την πλησιάσει μέσω Facebook, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, ο 19χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της 21χρονης Ελένης που εμπλέκεται και στην υπόθεση βιασμού της κοπέλας με ειδικές ανάγκες, χαστούκισε τη 19χρονη απαιτώντας να τους ικανοποιήσει με ασελγή πράξη σεξουαλικά.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κατάθεση του 23χρονου κατηγορούμενου.

«Αυτοί βίασαν την Ελένη Τοπαλούδη το 2017»

Τους τρεις δράστες του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη το 2017 θα κατονομάσουν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, ζητώντας να κληθούν για κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τη δολοφονία της.

Όπως εξηγεί στη Real News ο δικηγόρος της οικογένειας, Ε. Γκιουγκής, η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι εισαγγελικές Αρχές οι τρεις δράστες του βιασμού της Ελένης διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τους κατηγορούμενους για το θάνατό της.

«Είχαμε ορκιστεί ότι θα κατονομάσουμε τους βιαστές του παιδιού μας. Θα αποκαλύψουμε ποιοι βίασαν το παιδί μας το 2017. Δε θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούμε. Πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να ησυχάσει η ψυχή της κόρης μας», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Μέσα στην εβδομάδα η μητέρα της άτυχης Ελένης θα δώσει ένορκη κατάθεση και θα παραδώσει στις Αρχές όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτουν σχετικά με τους δράστες του βιασμού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ζητά επίσης να διερευνηθεί η ύπαρξη του βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται ο βιασμός της 21χρονης και με το οποίο οι βιαστές της την απειλούσαν για να μην τους καταγγείλει στην αστυνομία.

«Το βίντεο είχε ανέβει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και στη συνέχεια προφανώς τα ίδια πρόσωπα το κατέβασαν. Το βίντεο υπάρχει και το έχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Για το λόγο αυτό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα πρέπει να συνεισφέρει στις έρευνες που γίνονται όλον αυτόν τον καιρό», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ