ΕΛΛΑΔΑ

Τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στους δολοφόνους του

Τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στους δολοφόνους του
ΕUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την τελευταία έκκληση του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προς τους δολοφόνους του, οι οποίοι τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, μετέφερε στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η σύζυγός του Βικτωρία Γριμάνη, καταθέτοντας ως πρώτη μάρτυρας στη δίκη.

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά...», είπε ο άτυχος ποινικολόγος, με έναν από τους δράστες της δολοφονίας του να απαντά με τρόπο κυνικό: «Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Η κυρία Γριμάνη ξεκαθάρισε στο δικαστήριο πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές ή φοβόταν για τη ζωή του και για το λόγο αυτό δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο. Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Τόσο η κυρία Γριμάνη, όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Όλοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Επίσης, ο Μ. Ζαφειρόπουλος χειριζόταν και του πατρός Φλώρου, Αχιλλέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ