ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για το βιασμό της 19χρονης στη Ρόδο: «Αν το πεις θα σε βιάσουμε ξανά»

Αποκαλύψεις για το βιασμό της 19χρονης στη Ρόδο: «Αν το πεις θα σε βιάσουμε ξανά»
EUROKINISSI

Σπάει τη σιωπή του ο πατέρας της 19χρονης με αναπηρία η οποία φέρεται να βιάστηκε από τον 19χρονο Αλβανό κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και έναν 23χρονο Ρομά.

Ο άνδρας θέλει να αποκαλυφθούν όσα συνέβαιναν έξω από το Ειδικό Σχολείο της Ρόδου ενώ ζητά από τις Αρχές μετά την αποκάλυψη του βιασμού να προστατευθεί η κόρη του.

«Μπαμπά» μου είπε η κόρη μου, «αυτοί οι δύο πριν από το συμβάν ερχόντουσαν συχνά στο σχολείο, τους έχω δει που μιλούσαν με μαθητές, με μαθήτριες. Και μετά από το συμβάν είχαν ξανάρθει», είπε ο πατέρας της 19χρονης στο κεντρικό δελτίο του ANT1.

«Την ημέρα που έγινε το συμβάν δέχθηκε απειλές ότι "αν πεις κάτι θα το ξαναπάθεις"», πρόσθεσε ο πατέρας της 19χρονης ενώ απηύθυνε έκκληση: «Eάν υπάρχουν μάρτυρες σε εκείνη την περιοχή που ξέρει κάτι, είδε κάτι να ενημερώσει την εισαγγελική Αρχή γιατί θα πρέπει να κάτσουν να αναλογιστούν και να σκεφτούν ότι θα μπορούσε να είναι το δικό τους παιδί σε αυτή την κατάσταση».



Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τηΔευτέρα, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, την 18η Νοεμβρίου 2018, ο 19χρονος Αλβανός, βίασε την 1η Δεκεμβρίου 2018 μαζί με τον 23χρονο, την 19χρονη ανάπηρη κοπέλα.

Μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν είχε υποβληθεί αρμοδίως καμία άλλη καταγγελία για βιασμό ή απόπειρα βιασμού παρότι μια σειρά από ανήλικες και ενήλικες γυναίκες εξιστόρησαν το προηγούμενο διάστημα σε κάμερες τηλεοπτικών εκπομπών τα πάθη τους από τον 19χρονο Αλβανό και τον 21χρονο Ροδίτη.

Ο 23χρονος Ρομά, παρά την αναλυτική και λεπτομερή προανακριτική του ομολογία για το βιασμό της 19χρονης, που συμπίπτει εξάλλου και με την κατάθεση του θύματος αλλά και με τα όσα κατέθεσαν και φίλοι του για τα όσα συνέβησαν την 1η Δεκεμβρίου 2018, ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας αρχικώς υπέβαλε αίτηση για να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, ισχυριζόμενος ότι τα όσα είπε δεν απηχούν την αλήθεια αλλά και δόθηκαν κάτω από καθεστώς άσκησης εις βάρος του αστυνομικής βίας.

Αστυνομική πηγή διέψευσε πάντως στην «Δημοκρατική» τον ισχυρισμό αυτόν επισημαίνοντας ότι ο 23χρονος υπέστη πράγματι ξυλοδαρμό, αλλά από συγκρατούμενούς του στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου και μάλιστα ότι κινήθηκε άμεσα η διαδικασία προστασίας του και μεταφέρθηκε σεξεχωριστό σημείο όπου φυλάσσεται.

Σε κάθε περίπτωση ο ισχυρισμός αυτός του κατηγορούμενου θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας της κ. Ανακρίτριας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ