ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Μεσσηνία: Παραδόθηκε ο 27χρονος Ρομά – Παραδέχτηκε ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Τροχαίο Μεσσηνία: Παραδόθηκε ο 27χρονος Ρομά – Παραδέχτηκε ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ φωτογραφία αρχείου

Παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη στην Τροχαία Καλαμάτας ο 27χρονος Ρομά που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή του 16χρονου μαθητή στη Θουρία Μεσσηνίας την περασμένη Πέμπτη.

Ο νεαρός υποστήριξε ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου όταν αποκολλήθηκε ο ένας τροχός, ενώ παραδέχτηκε ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, όπως είπε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσιφιλιτάκος και μεταδίδει το tharrosnews.gr.

«Στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι το ατύχημα οφείλεται στην αποκόλληση του οπίσθιου δεξιού τροχού του οχήματός του, με αποτέλεσμα να χάσει το έλεγχο του αυτοκινήτου, να ανατραπεί και στο αντίθετο ρεύμα να χτυπήσει το μαθητή. Αυτό, βέβαια, θα αποδειχθεί από την πραγματογνωμοσύνη που θα διενεργηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης», ανέφερε ο κ. Τσιφιλιτάκος.

«Είναι γεγονός, βέβαια, ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Ο ίδιος δεν παρουσιάσθηκε αμέσως στην Αστυνομία, εισήχθη στο νοσοκομείο και όταν αισθάνθηκε καλύτερα εμφανίστηκε, συντετριμμένος για το χαμό του μαθητή. Εκφράζει τη θλίψη του και την οδύνη του τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήταν ένα πολύ σοβαρό τροχαίο, ανατράπηκε το όχημα, τραυματίσθηκε και ο ίδιος, τρομοκρατήθηκε μη έχοντας δίπλωμα, φοβήθηκε και γι’ αυτό έφυγε».

Oι κατηγορίες που αντιμετωπίζει, όταν εκδικασθεί η υπόθεση, είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας, εγκατάλειψη και στέρηση διπλώματος οδήγησης.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για το θανατηφόρο δυστύχημα είχε αναλάβει ο 28χρονος αδελφός του, που θέλησε να τον καλύψει επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Όμως, οι άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας διαπίστωσαν κενά στην περιγραφή που έκανε και, τελικά, παραδέχθηκε ότι δεν οδηγούσε εκείνος το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν στο όνομα ενός άλλου συγγενή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ