ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βασιλικό πύθωνα μέσα σε ένα κουτί στην αυλή τους

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βασιλικό πύθωνα μέσα σε ένα κουτί στην αυλή τους
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Έναν βασιλικό πύθωνα βρήκε μια οικογένεια στην αυλή του σπιτιού της στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Το ερπετό βρισκόταν δίπλα από έναν θάμνο, μέσα σε ένα μαύρο κουτί και σύμφωνα με το makthes.gr, εκτιμάται πως βρισκόταν εκεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

«Το κουτί το άνοιξε η πεθερά μου χθες, νόμιζε αρχικά πως ήταν κάποιο πλοκάμι από καλαμάρι, αλλά όταν κατάλαβε πως τελικά ήταν φίδι, τρομάξαμε γιατί δεν ξέραμε αν ακόμα είναι ζωντανό ή νεκρό» δηλώνει η κ. Μάρκου, κάτοικος του σπιτιού.

Μάλιστα, δήλωσαν πως είχαν παρατηρήσει το μαύρο κουτί εδώ και περίπου μία εβδομάδα, αλλά πίστευαν πως είναι συσκευασία από delivery.

«Συνήθως στον θάμνο αυτό μαζεύονται και άλλα πράγματα όταν φυσάει, αλλά επειδή γέννησα πρόσφατα, δεν μπορούσα να καθαρίσω την αυλή αυτό το διάστημα» αναφέρει η κ. Μάρκου.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι κάποιος να μπήκε μέσα και να το άφησε» σημειώνει η μητέρα, τονίζοντας το φόβο στη σκέψη τι θα γινόταν αν άνοιγε το κουτί ο πρώτος γιος της, που είναι 2,5 ετών.

«Είναι εγκληματικό αν ήξερε ο δράστης πού το αφήνει το κουτί. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Από ό,τι ενημερώθηκα, το φίδι αυτό το πουλάνε στα petshops και είναι πολύ ακριβό. Δεν ξέρω για ποιο λόγο κάποιος να το αφήσει σ' εμάς» δηλώνει.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου, την οποία κάλεσε η γυναίκα αφού εντόπισε το κουτί και το φίδι, η νεκρική ακαμψία στην οποία βρίσκονταν ο πύθωνας όταν ανοίχτηκε το κουτί, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πέθανε πολύ πρόσφατα, κάποιες ώρες πριν και ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ήταν ζωντανός μέσα στο πλαστικό δοχείο, υποφέροντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ