ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιώργος Λάνθιμος αποχαιρέτησε τον πατέρα του Αντώνη - Πλήθος κόσμου στην κηδεία

Ο Γιώργος Λάνθιμος αποχαιρέτησε τον πατέρα του Αντώνη - Πλήθος κόσμου στην κηδεία
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το μεσημέρι της Δευτέρας τελέστηκε η κηδεία του πατέρα του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, Αντώνη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 74 ετών την περασμένη Παρασκευή.

Τον Αντώνη Λάνθιμο αποχαιρέτησαν ο γιος του, σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αριάν Λαμπέντ, συγγενείς, φίλοι, αλλά και πολλοί συνάδελφοί του από το χώρο του αθλητισμού.

Ο Αντώνης Λάνθιμος υπήρξε μπασκετμπολίστας στον Α.Ο. Παγκρατίου και την Εθνική Ελλάδος, τις δεκαετίες του '60 και του '70. Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, δεν μπορούσε να παρακολουθήσει από κοντά τις βραδιές των σημαντικών διακρίσεων του γιου του, ή το γάμο του με την Αριάν Λαμπέντ στο Λονδίνο.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του '60 και του '70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα.

Επί των ημερών τού Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α` εθνικής κατηγορίας. Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε εννέα φορές με την εθνική ανδρών.

Σύμφωνα με συνέντευξη που είχε δώσει, ο «Αστακός» τού άρεσε περισσότερο από τον «Κυνόδοντα». «Του το είπα στο τηλέφωνο, ότι για μένα είναι πολύ πιο ωραία αυτή η ταινία του απ’ όλες τις προηγούμενες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

«Οι ταινίες του γιου μου έχουν περίεργη υπόθεση και ασχολούνται με το παράδοξο. Δεν ξέρω από πού αντλεί τα σενάρια για τις ταινίες του μαζί με τον φίλο του, Ευθύμη Φιλίππου. Καμιά φορά παρακολουθώ τις ταινίες του και απορώ και εγώ πώς τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα», είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη, ο Αντώνης Λάνθιμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ