Έβρος: Σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού των μεταναστών - Κανένα ίχνος των αγνοουμένων
Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στο Φυλάκιο στον Έβρο - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και διάσωση μεταναστών στον Έβρο, από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή των Πετράδων.

Το πρωί του Σαββάτου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας έλαβε ειδοποίηση από το ειδικό κέντρο που υπάρχει στο Καπετάν Ανδρέοβο της Βουλγαρίας, για άτομα που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι και τα οποία κινδύνευαν, καθώς είχε βυθιστεί η πλαστική βάρκα με την οποία επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Οι αστυνομικές αρχές, κατάφεραν να εντοπίσουν σε νησίδα του ποταμού, εντός της ελληνικής επικράτειας ομάδα ατόμων, τα οποία και διέσωσαν. Πρόκειται για οκτώ άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι προέρχονται από το Ιράκ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 12 άνθρωποι.

Ένας από τους διασωθέντες, υποστήριξε ότι ενώ βυθίζονταν η βάρκα χάθηκε η γυναίκα του με τα τρία του παιδιά, με τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών να συνεχίζονται, σύμφωνα με το thrakinea.gr.

Από τη νησίδα διασώθηκαν έξι άνδρες και δύο παιδιά, ενώ εντοπίστηκε και η βάρκα, η οποία βούλιαξε, καθώς προσέκρουσε σε κορμό δέντρου μέσα στο ποτάμι.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν, όσο όμως περνούν οι ώρες, λιγοστεύουν οι ελπίδες για να εντοπιστούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι.

Διαβάστε επίσης