ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Πότε έρχεται και πού θα «χτυπήσει»

Κακοκαιρία: Πότε έρχεται και πού θα «χτυπήσει»
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Σε κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί και πάλι η χώρα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και αναμένεται να «χτυπήσουν» πολλές περιοχές της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι χιονοπτώσεις, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Τη Δευτέρα (04/02) αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία και πιθανώς από το βράδυ στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Τρίτη 05-02-2019

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, οι οποίες βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα κεντρικά και τα νότια. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, στα νότια 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 06-02-2019

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα βορειοδυτικά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Πέμπτη 07-02-2019

Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Παρασκευή 08-02-2019

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 09-02-2019

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα δυτικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ