ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση
EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Συνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή, στη Νίκαια. Tαυτόχρονα απηύθυναν κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας, λίγο έξω από τη Λάρισα, συμμετείχαν κατά τους διοργανωτές εκπρόσωποι από πάνω από 20 μπλόκα που ήδη έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Βλέποντας το αδιέξοδο των συναντήσεων μόνον με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς τα προβλήματα αφορούν παράλληλα κι άλλα υπουργεία με το υπουργείο Οικονομικών φυσικά να έχει τον πρώτο λόγο, ζητούν διυπουργική συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Τζέλας από την Καρδίτσα, προϊδέασε με τις δηλώσεις του για κλείσιμο των εθνικών οδών «ενιαία σε όλη την Ελλάδα για κάποιες ώρες».

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση. Τώρα θα είναι ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαζί με κλιμάκιο υπουργών, ας το αποφασίσει η ίδια η κυβέρνηση. Θα θέσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων μας κι ας μας δώσουν απαντήσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων μετά το πέρας της σύσκεψης το μέλος της συντονιστικής του μπλόκου της Νίκαιας κ. Ρίζος Μαρούδας, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Σε συνάντηση τους καλεί ο Αραχωβίτης

Παράλληλα, νέο κάλεσμα για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στην οποία όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «στα πλαίσια του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ