ΕΛΛΑΔΑ

Ηχηρή προειδοποίηση του ΓΕΣ στην Τουρκία πριν τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Ηχηρή προειδοποίηση του ΓΕΣ στην Τουρκία πριν τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία δίνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στα τουρκικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων Bora στην περιοχή της Σμύρνης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, στη γειτονική χώρα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε φωτογραφία εκτοξευτή κατευθυνόμενων βλημάτων MLRS, ο οποίος σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΓΕΣ έχει αναπτυχθεί πλέον, σε διάφορα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τους χάρτες που δημοσίευσε το περιοδικό «Πτήση και Διάστημα», που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, οι εν λόγω πυραυλικές συστοιχίες μπορούν να επιφέρουν καίρια πλήγματα σε μεγάλο βάθος της Τουρκίας, ενώ στο δεύτερο χάρτη υπάρχουν οι πύραυλοι Scalp που μπορούν να εκτοξεύσουν τα Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για «κατάσταση σοκ» και «πανικό» της Ελλάδας, λόγω του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Bora, με βεληνεκές 280 χιλιομέτρων, είχε κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η εφημερίδα «AKGazete» μάλιστα, είχε παρουσιάσει χάρτη με την απόσταση από τη Σμύρνη έως την Αθήνα, μια έμμεση απειλή κατά της Ελλάδας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ