ΕΛΛΑΔΑ

Έπνιξαν και επιχείρησαν να κάψουν ηλικιωμένο

Έπνιξαν και επιχείρησαν να κάψουν ηλικιωμένο
EUROKINISSI

Ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γαύριο της Άνδρου, τον οποίο οι δράστες δολοφόνησαν και επιχείρησαν να κάψουν για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ο ανιψιός του 89χρονου ειδοποιήθηκε από τους γείτονες για την εκδήλωση φωτιάς στη μονοκατοικία του ηλικιωμένου, με τον ηλικιωμένο να μην δίνει σημεία ζωής.

Στο σημείο άμεσα μετέβη κλιμάκιο της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. Κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, ανάμεσα σε δύο καρέκλες στο καθιστικό της μονοκατοικίας, εντοπίσθηκε η σορός του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο ηλικιωμένος έφερε τραύματα στο πρόσωπο, ενώ γύρω από το λαιμό του είχε τυλιγμένη τη ζώνη του. Ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ίχνη παραβίασης στη μονοκατοικία, ενώ κατά την αυτοψία στο χώρο, προέκυψε η απόπειρα των δραστών, να προκαλέσουν εμπρησμό με προσάναμμα χαρτιά και εφημερίδες, στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιο της μονοκατοικίας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταξίδεψε στο νησί κι έχει γίνει περισυλλογή γενετικού υλικού και λήψη αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγιναν κάποιες προσαγωγές υπόπτων, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία που να συνδέουν τα άτομα με την υπόθεση.

Προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Ερμούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ