Μακάβριο θέαμα στη Μυτιλήνη: Πέταξαν ανθρώπινα κρανία και οστά στο δρόμο
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πεταμένα ανθρώπινα οστά, ανακατεμένα με μπάζα, αντίκρυσαν την Τρίτη οι κάτοικοι στο Πλωμάρι, έξω από το χώρο του νεκροταφείου.

Ο δήμος του νησιού έχει αναθέσει σε εργολάβο να προχωρήσει σε εργασίες στο χώρο του νεκροταφείου, όμως κατά την διάρκεια των εργασιών αυτών γκρεμίστηκε το χωνευτήρι στο οποίο βρίσκονταν μέσα εδώ και χρόνια οστά, τα οποία μαζί με τα μπάζα μεταφέρθηκαν στο δρόμο εκτός του κοιμητηρίου, προκειμένου να πεταχτούν.

Ο πατήρ Ευστάθιος προχώρησε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να ισχύσει και η αυτόφωρη διαδικασία, κάνοντας λόγο για βεβήλωση των νεκρών και ασέβεια προς τους Πλωμαρίτες:

«Ενημερωθήκαμε από πολίτες πως έξω από το νεκροταφείο υπάρχουν πεταμένα ανθρώπινα οστά και νεκροκεφαλές ανακατεμένα με μπάζα. Όπως μάθαμε ο εργολάβος που έκανε της εργασίες στο χώρο, γκρέμισε το χωνευτήρι όπου υπήρχαν εδώ και δεκάδες χρόνια τα οστά αυτά και τα πέταξαν μαζί με τα μπάζα. Είναι ασέβεια και ντροπή, βεβήλωσαν νεκρούς και ανθρώπους που έχουν πολεμήσει για το Πλωμάρι και για αυτόν τον λόγο καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», δήλωσε στο LesvosPost.

Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Διαβάστε επίσης