ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτική κατάθεση της Νικολούλη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Αποκαλυπτική κατάθεση της Νικολούλη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με την κατάθεση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», Αγγελικής Νικολούλη συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε εκτενώς στις απειλές που δέχθηκε ερευνώντας την υπόθεση και ιδίως μετά την προβολή της εκπομπής, όπου αποκαλύφθηκε, με τη συνδρομή του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου, το αίμα του 26χρόνου στο αυτοκίνητό του.

«Μετά από την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά από το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής», τόνισε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Η Αγγελική Νικολούλη περιέγραψε στους δικαστές πως άρχισε να ερευνά την υπόθεση όταν η οικογένεια του 26χρόνου απευθύνθηκε στην εκπομπή της, καθώς «επειδή γνώριζαν το παιδί τους, ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του για να πάρει χρήματα», προσθέτοντας πως αυτό το έλεγε στην οικογένεια ο βασικός κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, η κ. Νικολούλη, όπως κατέθεσε, ζήτησε να επικοινωνήσει και με το βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος είχε συλληφθεί και βρισκόταν ήδη στις φυλακές Ιωαννίνων.

Διαβάστε επίσης:
Άγριο έγκλημα στον Πειραιά: Γυναίκα κατακρεούργησε τον σύντροφό της
Σπείρα έστησε «κεντρική τράπεζα» τυπώνοντας πλαστά δολάρια στη Θεσσαλονίκη
Αγνοείται 15χρονη μετά από ανατροπή βάρκας που μετέφερε 52 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

«Εσύ φταις για όλα μου είπε με δυνατή φωνή. Μετά σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα», τόνισε.

Στη συνέχεια και μετά από καιρό, η κ. Νικολούλη, όπως ανέφερε, ήρθε σε επαφή με τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο και ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Μάριου.

«Η εικόνα που αντίκρισα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε "έχει αίμα". Ο κ. Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του», τόνισε η δημοσιογράφος.

Νωρίτερα, ο γενετιστής κατέθεσε με βεβαιότητα ότι το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκαζ, στο κάθισμα του οδηγού και στην μοκέτα του αυτοκινήτου, ήταν του Μάριου.

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το DNA ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτ μπαγκαζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε DNA αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου», ανέφερε.

Δικαστής: Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστεί ο Μάριος μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;

Μάρτυρας: Προφανώς.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ