ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικές φωτογραφίες από πρόσωπο - «κλειδί» της μαφίας των φυλακών

Αποκλειστικές φωτογραφίες από πρόσωπο - «κλειδί» της μαφίας των φυλακών

Εικόνες από τον Έλληνα στον οποίο απευθύνθηκε ο Αλβανός αρχηγός της μαφίας των φυλακών για να του προτείνει έναν εκτελεστή για συμβόλαιο θανάτου, φέρνει στη δημοσιότητα το CNN Greece. Πρόκειται για φωτογραφίες από βίντεο κλειστού κυκλώματος ασφάλειας σε σούπερ μάρκετ της επαρχίας.

Η συγκεκριμένη ληστεία με βασικό δράστη τον Έλληνα είχε γίνει τον Αύγουστο του 2018 και λίγους μήνες αργότερα ο δράστης συνελήφθη. Πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρούς ληστές ο οποίος ήταν συχνά συνεργός με τον ληστή των σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια.

Ο συγκεκριμένος ληστής που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ακόμα και για απαγωγές «αστραπή» βρίσκετε προφυλακισμένος στο Δομοκό και συμφωνία με καταγεγραμμένες συνομιλίες, από τη έρευνα της αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι μέσω ενός Βούλγαρου επίσης έγκλειστου επικοινώνησε μαζί τους ο εγκέφαλος της μαφίας του Κορυδαλλού και φέρεται να είπε:

«...Φίλε άκου έχω ξεμείνει από "δάχτυλα" και θέλω έναν καλό "ψήστη" για ένα "πακιστανικό κοτόπουλο" θα πάρει 30.000 και άμα είναι καλός θα κάνουμε δουλειές γιατί έχω πολλά "κοτόπουλα". Επείγει όμως φιλέ...».

Η κωδική ονομασία «ψήστης» σημαίνει εκτελεστής ενώ με τη φράση «πακιστανικό κοτόπουλο» εννοούσαν το θύμα της δολοφονίας.

Όταν ο Αλβανός εκτελεστής βρέθηκε τότε πηρέ τις τελευταίες οδηγίες από τον Αλβανό εγκέφαλο και συγκεκριμένα του είπε ότι έπρεπε να πάει στην Άμφισσα όπου θα έβρισκε ένα φάκελο με ότι θα χρειαζόταν.

«… Όταν είσαι έτοιμος θα πρέπει να πας στην Άμφισσα. Εκεί να σου πω που θα βρεις ένα φάκελο με τις οδηγίες τα στοιχεία του στόχου και ένα καινούργιο "σιδερικό". Στο φάκελο θα είναι και τα λεφτά σου. Μια με το σιδερικό στο κεφάλι στο "κοτόπουλο" και μετά το πετάς στη θάλασσα».

Η αντιτρομοκρατική απέτρεψε την τελευταία στιγμή τη δολοφονία καθώς εντόπισε τον Αλβανό την ώρα που πηρέ το καράβι για τη Χίο με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν στο νησί.

Όταν έκαναν την επέμβαση, ο Αλβανός είχε στη βαλίτσα ηρωίνη ενώ στο σπίτι του στην Αθήνα βρέθηκαν 23.000 ευρώ και περίπου 13.000 πλαστά χαρτονομίσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ