ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση αλλαγή ατζέντας: Υπουργικό με φόντο ανασχηματισμό και υπόθεση Πολάκη-Στουρνάρα

Επιχείρηση αλλαγή ατζέντας: Υπουργικό με φόντο ανασχηματισμό και υπόθεση Πολάκη-Στουρνάρα
EUROKINISSI

Αλλαγή ατζέντας επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της του υπουργικού συμβουλίου -την πρώτη από τον ανασχηματισμό.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν και οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας, οι οποίοι πήραν πρόσφατα μεταγραφή από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται πιέσεις τόσο για τις μεταγραφές όσο και για την υπόθεση Πολάκη-Στουρνάρα.

Το μήνυμα που αναμένεται να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι η χώρα προχωράει, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου

Τα τελευταία 24ωρα η εικόνα της κυβέρνησης έχει στιγματιστεί αρνητικά, καθώς τρία στελέχη της εκ των οποίων ο ένας είναι νυν υπουργός ο κ. Πολάκης και ο άλλος είναι ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μαζί με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο κ. Πάνο Καμμένο έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου με τα όσα αποκαλυπτικά έρχονται στην επιφάνεια.

Από την μία οι μηνύσεις με τα SMS που έχουν ανταλλάξει Καμμένος και Κοτζιάς και από την άλλη, ο τρόπος με τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός έχει ανοίξει κανονική βεντέτα με τον κεντρικό τραπεζίτη αλλά και μερίδα ΜΜΕ, έχουν φέρει σε απόγνωση το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να μην αισθάνεται ότι με όλο αυτό το κλίμα θα μπορέσει να σταθεί όρθια η κυβέρνηση και να φτάσει τον Οκτώβριο στις εκλογές.

Με δική του εντολή το γραφείο του κ. Τσίπρα εξέδωσε ανακοίνωση για την κόντρα Πολάκη- Στουρνάρα η οποία είναι χαρακτηριστική των προθέσεων που υπάρχει πλέον στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση τηρεί ίσες αποστάσεις από τους δύο εμπλεκόμενους και για πρώτη ίσως φορά δεν παίρνει το μέρος του υπουργού, παρά μόνο φροντίζει να κινηθεί θεσμικά σε ότι αφορά την πολιτική και προσωπική διένεξη των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Η ανακοίνωση της γραμματείας του πρωθυπουργού αναφορικά με την υπόθεση του δανείου του και τον έλεγχο από την ΤτΕ, έχει ως εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Η συνέχεια πάντως αυτών των περιπτώσεων αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ