ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με τα αίτια θανάτου του 24χρονου εύζωνα

Μυστήριο με τα αίτια θανάτου του 24χρονου εύζωνα
EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, μετά από υπηρεσία του το βράδυ της Πέμπτης, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εξετάσεων κατά την ΕΣΣΟ, δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη προβλήματος στην υγεία του Σπύρου Θωμά.

Μάλιστα, ο 24χρονος εύζωνας ήταν και επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, έχοντας υποβληθεί σε εξονυχιστικούς ιατρικούς ελέγχους από τους οποίος ουδέποτε προέκυψε κάποιο ανησυχητικό εύρημα.

Ο 24χρονος νέος απο την Πάτρα, έκανε κανονικα τη μονόωρη υπηρεσία του στο μνημείο του Άγνωστοι Στρατιώτη το μεσημέρι, 01:00 με 02:00, χωρις κανένα πρόβλημα και το βράδυ, 07:00 με 08:00, έκανε την δεύτερη. Γυρισε κι από αυτήν κανονικά στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς και κάποια στιγμή ξαπλωσε.

Στις 10:00 τον προσέγγισαν δυο στρατιώτες για να σηκωθεί και να παρουσιαστεί στο νυκτερινό προσκλητήριο, εκείνος προσπαθησε να σηκωθεί απο το κρεβάτι, αλλά αμεσως έπεσε λιποθυμος στο πάτωμα. Διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η εκφορά της σορού θα πραγματοποιηθεί με όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές, σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 15:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

«Καλό ταξίδι Σπύρο...»

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς ήταν επίσης αθλητής μπάσκετ, ένα σπουδαίο ταλέντο που προερχόταν από την ακαδημία της Παναχαϊκήςκαι ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Προμηθέα.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του έσκασε σα «βόμβα» στην αθλητική οικογένεια του Προμηθέα Πάτρας. Μάλιστα, η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για τον ξαφνικό θάνατο του Σπύρου Θωμά.

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«Σοκαρισμένη η οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά. Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε. Καλό ταξίδι Σπύρο…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ