ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Tο μέγεθος της καταστροφής από την κατάρρευση της γέφυρας του Πλατανιά

Βίντεο: Tο μέγεθος της καταστροφής από την κατάρρευση της γέφυρας του Πλατανιά
EUROKINISSI

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην Κρήτη από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ωκεανίς». Τουλάχιστον πέντε γέφυρες κατέρρευσαν στα Χανιά, ενώ αποκαλυπτικές για το μέγεθος της καταστροφής είναι οι εικόνες από το βίντεο που κατέγραψε drone από την κατάρρευση της γέφυρας του Πλατανιά.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τις εικόνες κατέγραψε ο Στέλιος Αποστολάκης – Φοίβος –DJI.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα Χανιά, στο επαρχιακό, αγροτικό αλλά και στο εθνικό δίκτυο. Οι καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία στον Πλατανιά είναι ανυπολόγιστες. Σημαντικό πλήγμα είναι η κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη, ενώ κατέρρευσαν ακόμη η γέφυρα του Πλατανιά στην παλιά εθνική οδό, η γέφυρα στο Σιρίλι, η γέφυρα στο επαρχιακό δίκτυο του Ντεριανού ενώ κινδυνεύει η γέφυρα στο σημείο Φουρνές – Λάκκοι.

Κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη μεταφέρθηκαν στα Χανιά, με δρομολόγιο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δύο συλλογές γεφυρών τύπου Belley με συνοδευτικά οχήματα και τεχνικό προσωπικό, προς αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα «διατηρείται ετοιμότητα για την αποστολή δύο επιπλέον συλλογών γεφυρών ομοίου τύπου», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Τονίζεται επίσης πως στη διάθεση των αρμοδίων αρχών έχουν τεθεί προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ