ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Mουσουλμάνων Ελλάδας: Το τζαμί της Αθήνας μοιάζει με περίπτερο

Πρόεδρος Mουσουλμάνων Ελλάδας: Το τζαμί της Αθήνας μοιάζει με περίπτερο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Μεγάλο περίπτερο» χαρακτήρισε το νέο τέμενος στο Βοτανικό, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Μαρτίου, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ. 

«Αυτό που φτιάχνουν τώρα είναι σαν ένα μεγάλο περίπτερο... Δεν ταιριάζει καθόλου με τέμενος Μουσουλμανικό» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Ελγαντούρ.

«Θα λύσουμε εμείς τα προβλήματά μας σε συνεργασία με την πολιτεία. Δεν χρειάζεται να μας κάνουν δύσκολη τη ζωή. Γιατί μόνο δυσκολίες μας έχει φέρει ο κύριος που αναφέρατε» σχολίασε το μέλος του ΔΣ του τεμένους Ασίρ Χαϊντέρ.

Το τέμενος θα έχει δύο αίθουσες, μία κεντρική για τους άνδρες χωρητικότητας 300 ατόμων και μία βοηθητική για 50 γυναίκες, ενώ δεν θα έχει μεγάφωνα ούτε μιναρέ όπως ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και ο εξοπλισμός του εσωτερικού χώρου του τεμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ιμάμης του Τεμένους θα είναι Σουνίτης αλλά θα έχει βοηθούς από τα άλλα μουσουλμανικά δόγματα. «Για τον ιμάμη έχει βγει επίσημα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ