ΕΛΛΑΔΑ

Διατίθενται 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο Πάρκο Τρίτση

Διατίθενται 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο Πάρκο Τρίτση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Τη διάθεση 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου πρασίνου και αναψυχής στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", στα δυτικά προάστια εξασφάλισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε σημερινή σύσκεψη ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Πάρκου από το Πράσινο Ταμείο, «ώστε να μην ζητιανεύει ο κάθε δήμαρχος για ένα ζήτημα που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας».

Στο τραπέζι της συζήτησης εξετάστηκε, επίσης, το πρόβλημα του πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου, με τον σχετικό φορέα που έχει συστήσει το υπουργείο να έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τη διαχείρισή του να αναλάβει φορέας που θα συσταθεί υπό το υπουργείο Εσωτερικών ή ο ΑΣΔΑ, τον οποίο απαρτίζουν οι δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω.

«Η σημερινή είναι μια καλή ημέρα για τη δυτική Αθήνα, για τους κατοίκους της, για τους δήμους της», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πάρκο Τρίτση βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας και εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ιλίου.

Γειτνιάζει με τον δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού ενώ με συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων, αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ