ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτής της Βενεζουέλας: Ο Μαδούρο χρησιμοποιεί την Ελλάδα για την πώληση του χρυσού

Βουλευτής της Βενεζουέλας: Ο Μαδούρο χρησιμοποιεί την Ελλάδα για την πώληση του χρυσού
AP Photo/Rodrigo Abd

Στην καταγγελία πως η Αθήνα αποτελεί μέρος του σχεδίου του Νίκολας Μαδούρο για την πώληση του χρυσού της Βενεζουέλας προχώρησε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης της χώρας, Ζοσέ Γκέρα.

Ο βουλευτής μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και κατήγγειλε ότι το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά ενώ υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, 8 τόνοι χρυσού εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας ενώ απουσίαζε ο διοικητής της.

Αντιμέτωπο με βαθιά κρίση πληθωρισμού και ισοτιμίας το Καράκας πωλεί χρυσό από τα αποθέματά του ώστε να αποκτήσει «σκληρό» συνάλλαγμα για τις εισαγωγές του.

Ο Χοσέ Γκέρα άφησε να εννοηθεί πως η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως «ενδιάμεσος» σε αυτή την υπόθεση. Ενώ τόνισε πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι εύκολο να προσγειωθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο.

«Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», σχολίασε σε άλλο σημείο με αφορμή το γεγονός πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει τον Μαδούρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ