ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την φαντασμαγορική παρέλαση της Πάτρας

Αντίστροφη μέτρηση για την φαντασμαγορική παρέλαση της Πάτρας
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Πλήθος κόσμου έχει κατακλείσει την Πάτρα για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες καταφθάνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα με κάθε μέσο ενώ τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά και του ΟΣΕ έχουν πυκνώσει, ενώ η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι 100%.

Την πρώτη εμφάνισή τους στο κέντρο της πόλης έκαναν χθες (09/03/2019) τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων και έκλεψαν τις εντυπώσεις. Τα άρματα κατευθύνθηκαν στην πλατεία Γεωργίου Α΄ μέσω της διαδρομής Γούναρη-Κορίνθου-πλ. Γεωργίου. Εκεί μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να τα θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Τα άρματα που εμφανίστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ ήταν: ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το «Άρμα Βασίλισσας», το «Πόλεμος και Ειρήνη», οι «Σούπερ Ήρωες» και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, η «Τοσοδούλα», το «Ζουζουνο-όχημα», ο «Καρναβαλάκος» και το «Κουτάβι».

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη παρέλαση

Το κέφι τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» στο πατρινό καρναβάλι. Σήμερα (09/03/2019) στις 18:00 όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων και των αρμάτων του Δήμου κατά μήκος της οδού Κορίνθου με αποκορύφωση την διέλευση των καρναβαλιστών από την πλατεία Γεωργίου.

Το βράδυ του Σαββάτου (09/03/2019) θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο και τελευταίο «Μπουρμπούλι» στο οποίο θα εμφανιστούν ο Πασχάλης και η Σοφία Αρβανίτη (21:00 Royal Theater).

Την Κυριακή (10/03/2019) θα γίνει η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού που θα ξεκινήσει στις 14:00 και οι δρόμοι της πόλης αναμένεται να πλημμυρίσουν από ένα πολύχρωμο ποτάμι χιλιάδων καρναβαλιστών.

Η Τελετή Λήξης, που περιλαμβάνει το κάψιμο του «Βασιλιά Καρνάβαλου», σόου με βεγγαλικά και πάρτι με τους Locomondo θα πραγματοποιηθεί στον Μόλο της Αγίου Νικολάου την Κυριακή (10/03/2019) στις 21:00.

Τον δικό τους τόνος στις παρελάσεις του Σαββάτου (09/03/20190 και της Κυριακής (10/03/2019) θα δώσουν και οι δράκοι του εκλεκτού κινέζικου θιάσου θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ