ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή Σαμαρά κατά ΟΙΕΛΕ για συκοφαντική δυσφήμιση

Αγωγή Σαμαρά κατά ΟΙΕΛΕ για συκοφαντική δυσφήμιση
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ διεκδικεί o Αντώνης Σαμαράς για συκοφαντική δυσφήμιση, αναφορικά με την υπόθεση απόλυσης της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα (σ.σ εκλιπούσας πλέον) και της παρατήρησης που είχε κάνει στο γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων το 2012 για αντιγραφή.

Η εν λόγω αγωγή, η οποία στρέφεται κατά του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ),μ συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη (14/03) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας απόντος του Αντώνη Σαμαρά, η πλευρά του οποίου δεν πρότεινε την εξέταση κάποιου μάρτυρα.

Ειδικότερα, η αγωγή αφορά σε επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχάλη Κουρουτό, το 2018 η οποία είχε έρθει ως απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη, μετά το θάνατο της Φώφης Μπουλούτα, με το οποίο ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

Ως μάρτυρας στη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ο Αντώνης Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος αναφέρθηκε στο άρθρο Μουρούτη λέγοντας: «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουν εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της». Σύμφωνα με το μάρτυρα, στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Να σημειωθεί πως η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά την Φώφης Μπουλούτα σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση που ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήρια της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ