ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Τα λουλούδια στο γλυπτό του Δρομέα και το μπέρδεμα με τις εισόδους των υπουργείων

ΠΟΕΔΗΝ: Τα λουλούδια στο γλυπτό του Δρομέα και το μπέρδεμα με τις εισόδους των υπουργείων
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων που ήταν πρώην σχολικοίφύλακες, ενώ ζήτησαν την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, φτάνοντας μπροστά στο γλυπτό του Δρομέα, στράφηκε κατά της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, λέγοντας ότι «τα μνημεία και τα εθνικά σύμβολα δεν είναι για ξεπούλημα», ενώ άφησε λουλούδια στη βάση του γλυπτού.

Αφορμή για την πράξη του στάθηκε η φημολογία για ανταλλαγή μνημείων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, κάτι που η κ. Ζορμπά έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

Επίσης, ο κ. Γιαννάκος και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο μπέρδεψαν τις εισόδους και πήγαν στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Τι κάνετε τώρα;», τον ρώτησε ο αστυνομικός που βρισκόταν μπροστά από την είσοδο του υπουργείο Εσωτερικών, με τον κ. Γιαννακό να του λέει: «Το υπουργείο Εργασίας δεν είναι εδώ;», για να λάβει την απάντηση: «Όχι, δίπλα είναι το υπουργείο Εργασίας».

Τελικά, μετά από τις προσπάθειες των μελών της ΠΟΕΔΗΝ να ανέβουν στο υπουργείο, που δεν είχαν αποτέλεσμα, κατέβηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος συζήτησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ