ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων οδήγησης: Την Τρίτη θα απολογηθούν οι εννέα συλληφθέντες

Κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων οδήγησης: Την Τρίτη θα απολογηθούν οι εννέα συλληφθέντες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αύριο Τρίτη, θα απολογηθούν τελικά ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς οι εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή αντιμετωπίζουν -κατά περίσταση- τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, εκ των οποίων 7 υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και 2 ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει εξακριβωθεί η παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος, με το συνολικό εκτιμώμενο όφελος για τη συμμορία να προσδιορίζεται πάνω από 424.000 ευρώ.

Παράλληλα τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν χρηματικά ποσά και από υποψήφιους που συμμετείχαν στην κανονική διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις, με τα ποσά να κυμαίνονται από 550 έως 1.500 ευρώ, αναλόγως με την κατηγορία της άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ