ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στον Κορινθιακό: Σε εξέλιξη έλεγχοι από την πυροσβεστική–Τι λέει σεισμολόγος στο CNN Greece

Σεισμός στον Κορινθιακό: Σε εξέλιξη έλεγχοι από την πυροσβεστική–Τι λέει σεισμολόγος στο CNN Greece
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI

Τις επόμενες ώρες θα φανεί εάν η σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι ήταν ο κύριος σεισμός, όπως δήλωσε στο CNN Greece o καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός, που προκάλεσε έντονη ανησυχία στο Γαλαξίδι και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, σημειώθηκε στις 12:46 και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 15,6χλμ.

«Είναι ένας σεισμός επιφανειακός σε μία γνωστή περιοχή του ελληνικού χώρου που έχει σεισμικότητα και που είναι συνήθεις αυτοί οι σεισμοί», τόνισε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως «θα δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι».

«Και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να δούμε ακριβώς τι προοπτικές διαγράφονται πάνω στο θέμα αυτό» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναστάτωση στο Γαλαξίδι – Τι λέει κάτοικος της Ιτέας στο CNN Greece

Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για ζημιές στην ευρύτερη περιοχή, η δόνηση προκάλεσε αναστάτωση στο Γαλαξίδι.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν από τα σπίτια τους τρομαγμένοι, καθώς η δόνηση είχε επίκεντρο 8χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά από το Γαλαξίδι.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Ιτέα, με κάτοικο της περιοχής να λέει στο CNN Greece πως στην αρχή ακούστηκε μια βοή και μετά η ένταξη αυξήθηκε.

«Κουνηθήκαμε πάρα πολύ. Στην αρχή ήταν ένας πολύ δυνατός θόρυβος σαν βοή», λέει η Νίκη και προσθέτει, «στην αρχή κουνούσε λίγο, μετά η ένταση αυξήθηκε και όλο το σπίτι κουνιόταν, βγήκαμε με την ανιψιά μου έξω».

Μάλιστα, όπως λέει δευτερόλεπτα μετά τον σεισμό βγήκε έξω από το σπίτι και είδε μία γειτόνισσά της να έχει βγει κλαίγοντας έξω από το σπίτι, «είδα την γειτόνισσά μου να κλαίει έξω από το σπίτι, ενώ μία άλλη μου ανέφερε ότι είχαν πέσει τα πάντα μέσα στο σπίτι της από το σεισμό, έσπασαν όλα τα γυαλικά της, μου είπε χαρακτηριστικά».

Σεισμός στον Κορινθιακό: Πού εντοπίζεται το επίκεντρο της δόνησης (χάρτες)

Έλεγχοι από την πυροσβεστική

Αμέσως μετά τη δόνηση, η πυροσβεστική ξεκίνησε ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ωστόσο όπως πρόσθεσε, «οι έρευνες θα συνεχισθούν».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή μας και όπως δείχνουν οι πρώτες αναφορές που έχουμε, δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ