ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση με αιχμές από προϊστάμενο της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

Παραίτηση με αιχμές από προϊστάμενο της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος
EUROKINISSI

Βαριές κατηγορίες εξαπολύει ο απομακρυνθείς προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που υποστηρίζει ότι υποβιβάστηκε χωρίς κανέναν λόγο σε απλό υπάλληλο και μετατέθηκε σε άλλη μονάδα της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα εν μέσω της έρευνας για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠA.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο απομακρυνθείς προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγγέλλει την επικεφαλής της Αρχής κ. Άννα Ζαΐρη – Αρκουλή ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικών υποθέσεων -όπως αυτή των χρεών της EFLE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον υποβίβασε αναιτίως και τον μετέθεσε σε άλλη μονάδα.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς την κυρία Ζαΐρη - η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» - ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες επισημαίνει ότι «με κατάπληξη πληροφορήθηκα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, την αιφνίδια απόφασή σας να με απομακρύνετε από προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α' Μονάδας της Αρχής, στο οποίο επί πολλά έτη υπηρετώ και να με τοποθετήσετε στην Β' Μονάδα της Αρχής (Χρηματοικονομικών Κυρώσεων) και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου».

«Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.α.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα», καταγγέλλει στην επιστολή.

«Οι υποθέσεις αυτές», όπως αναφέρει στην επιστολή του, «έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α' Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ