ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών σε Κάρπαθο και Κάσο

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών σε Κάρπαθο και Κάσο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο στα νησιά Κάρπαθο και Κάσο, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 28 και 29 Μαρτίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κηρύξει τα δύο νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε συνεργασία με τους δήμους Καρπάθου και Κάσου, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

«Οι ισχυρές βροχοπτώσεις ήταν πρωτόγνωρες για τον όγκο νερού που έπεσε», όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, Γιάννης Μηνατσής.

«Έχουμε ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσουμε το θέμα των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου με επιτυχία», τονίζει ο κ. Μηνατσής αλλά σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου της Καρπάθου, στη θέση «Αρχοντοπήγαδο» και στη θέση «Λιμενάρι», ο δρόμος έχει «κοπεί» στη μέση και χρειάζεται να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Μικρότερης έκτασης ζημιές σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Κάσου όπου κι εκεί οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες. Κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται και στα δύο νησιά για την καταγραφή των ζημιών, όπως αναφέρει ο κ. Μηνατσής.

«Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο νησί και κυρίως στο οδικό δίκτυο», σημειώνει ο δήμαρχος Καρπάθου, Ηλίας Λάμπρος, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξαν κι άλλα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης τα οποία, όμως, αποκαταστάθηκαν.

«Ευελπιστούμε ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Το νησί θα πρέπει να είναι έτοιμο για την τουριστική περίοδο. Βρισκόμαστε σε επαφή με την περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία και πιστεύω ότι σύντομα θα τεθούν σε υλοποίηση τα έργα αποκατάστασης», καταλήγει ο κ. Λάμπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ