ΕΛΛΑΔΑ

Μουτάφης στο CNN Greece για τα άγρια επεισόδια στη Ρόδο: «Ζήσαμε τραγική νύχτα» (pics+vids)

Μουτάφης στο CNN Greece για τα άγρια επεισόδια στη Ρόδο: «Ζήσαμε τραγική νύχτα» (pics+vids)
eurokinissi

Τι λέει στοCNN Greece ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΓΣΕΕ, Ευάγγελος Μουτάφης.

«Ζήσαμε μία τραγική νύχτα. Σήμερα (4/4/2019) στις 03:10 τα ξημερώματα μέλη του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας. Άνοιξαν βίαια τις πόρτες και μπήκαν μέσα 200 άτομα, μέλη του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων - και προπηλάκισαν μέλη μας. Κατέλαβαν το χώρο όπου σήμερα (4/4/2019) στις 08.00 το πρωί θα ξεκινούσε το συνέδριο μας. Ήταν φανερό ότι δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί το συνέδριο», λέει στο CNN Greece ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΓΣΕΕ, Ευάγγελος Μουτάφης.

Μάλιστα ο κ. Μουτάφης τονίζει ότι «αυτό ήταν κάτι που φαινόταν έντονα σε εμάς από νωρίς. Βλέπαμε περίεργες κινήσεις από τα μέλη του Π.Α.Μ.Ε. Για αυτό ήμασταν και σε ετοιμότητα. Τέσσερα άτομα, μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ μεταφέρθηκαν στις πρώτες βοήθειες. Μεταξύ των τραυματισμένων και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κουτσούκης. Δεν έχουμε ακόμη εικόνα από τους τραυματισμένους. Περιμένουμε με αγωνία νέα τους».

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής».

Επισημαίνει ακόμη πως είχε εγκαίρως προειδοποιήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις Αρχές και διαμηνύει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων - στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής. Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Ποιος ήταν ο στόχος του συνεδρίου

Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ καθώς και κάποιες παρεμβάσεις. Χθες (3/4/2019) μέλη του ΠΑΜΕ Ρόδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου ζητώντας την ματαίωση του συνεδρίου.

Το κλίμα παραμένει βαρύ μετά την αναβολή του συνεδρίου στην Καλαμάτα εξαιτίας των επεισοδίων ανάμεσα σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και το πανδαιμόνιο με σπρωξίματα και «μπουκέτα» που επικράτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει «τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες με σκοπό να επιβάλλει με το «έτσι θέλω» τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους.»

Αν οδηγηθεί σε ναυάγιο και το νέο συνέδριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ηνία να αναλάβει διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια. Διορισμένη διοίκηση είχε προκύψει ξανά το 1985, λόγω διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ο τότε πρόεδρος της διορισμένης διοίκησης Γιώργος Ραφτόπουλος λίγα χρόνια μετά είχε δεχθεί την επίθεση της 17 Νοέμβρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ