Σε αποθήκη ψυχών είχαν μετατρέψει ένα ημιυπόγειο στη Θεσσαλονίκη τρεις νεαροί αλλοδαποί οι οποίοι με την απειλή βίας είχαν φυλακίσει 16 άτομα και ζητούσαν χρήματα για την απελευθέρωσή τους.

Οι δράστες τα είχαν σκεφτεί όλα: από μια καταπακτή κατέβαζαν τους φυλακισμένους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και μετά κάλυπταν το άνοιγμα με μια ντουλάπα εξασφαλίζοντας πως δεν θα συμβεί κανένα ατύχημα.

Οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν μέσα στο ημιυπόγειο τέσσερις αλλοδαπούς ενώ στα ίχνη τους τους έφερε διακινητής ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, την απελευθέρωση δεκαέξι αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας, σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 23, 33 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ένας εκ των μελών της συμμορίας, το οποίο νωρίτερα, αποβίβασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας δώδεκα παράτυπους μετανάστες.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω αποθήκη, διαπιστώθηκε ότι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μαζί με τέσσερις ακόμη παράτυπους μετανάστες, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο η είσοδος του οποίου (καταπακτή), καλυπτόταν από ντουλάπα. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο άλλα μέλη της συμμορίας που είχαν αναλάβει το ρόλο του φύλακα και επιτηρούσαν τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες αφού πέρασαν σε διαφορετικούς χρόνους την ελληνοτουρκική μεθόριο, μεταφέρθηκαν και κρατούνταν με την απειλή βίας από τα μέλη της συμμορίας, που απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε επίσης