ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στη δικαστική αίθουσα συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Άνδρες της αστυνομίας με αλεξίσφαιρα γιλέκα και το δάχτυλο στη σκανδάλη είχαν περικυκλώσει τους τρεις Αλβανούς κατηγορούμενους, ενώ τα βλέμματα έπεσαν στην κίνηση του φερόμενου ως αρχηγού της «μαφίας του Κορυδαλλού» την ώρα που έβγαζε από την τσέπη του ένα στυλό, καθώς παρέπεμψε στη συνομιλία που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας για σχεδιαζόμενη επίθεση με στόχο τον Μάκη Βορίδη -συνήγορο πολιτικής αγωγής στην υπόθεση- με στυλό μέσα στο οποίο θα είχε τοποθετηθεί λάμα.

Ένας αστυνομικός πήρε από τα χέρια του κατηγορούμενου το στυλό για να του το δώσει λίγο αργότερα προκειμένου να σημειώσει και στη συνέχεια να του το αφαιρέσει και πάλι. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο δικαστήριο ο Μάκης Βορίδης υπό τη συνοδεία αστυνομικών.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα ραντεβού που προηγήθηκαν της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τον δικηγόρο που δέχτηκε δολοφονική επίθεση και πλέον βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν νομικός παραστάτης του προφυλακισμένου δικηγόρου, κλήθηκε να ρίξει «φως» στο παρασκήνιο της υπόθεσης και στις συνεννοήσεις μεταξύ των δικηγόρων των βασικών πρωταγωνιστών της απόπειρας σε βάρος του δικηγόρου για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Αριστείδης Φλώρος, νομικός παραστάτης του οποίου ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο ίδιος παραβρέθηκε σε τρεις συναντήσεις που αφορούσαν την απόπειρα σε βάρος του κατηγορούμενου πλέον δικηγόρου με κεντρικό θέμα τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ή όχι στην υπόθεση.

Ο μάρτυρας επεφύλαξε για τον εαυτό του δευτερεύοντα ρόλο καθώς όπως είπε ασχολήθηκε με την υπόθεση τρία χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας και δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν γνωρίζει τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει. Μάλιστα, υπό το «φως» των αποκαλύψεων για τη «μαφία των φυλακών» είπε πως δεν θα είχε αναλάβει ποτέ την υπόθεση.

«Αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου (σ.σ. προφυλακισμένος δικηγόρος) με τον κατηγορούμενο δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση. Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα... Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση», ανέφερε ο δικηγόρος και διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος είχε ζητήσει χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο στο πλαίσιο ενός «παζαριού» για να κλείσει η υπόθεση.

Όπως είπε, έμαθε εκ των υστέρων ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που χειριζόταν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ζήτησε 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά Φλώρου διευκρινίζοντας πως είναι κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις συμβιβασμού.

Ο ισχυρισμούς αυτός προκάλεσε την αντίδραση ενός εκ των κατηγορουμένων ο οποίος σχολίασε: «Δυόμισι εκατομμύρια ζήτησε, κρίμα δεν το θυμάται».

Ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο προφυλακισμένος δικηγόρος μετά την απόπειρα σε βάρος του «φοβόταν και τη σκιά του» συμπληρώνοντας πως θεωρεί πως όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας.

«Υπό το καθεστώς φόβου που ζούσε θα μπορούσε να θεωρήσει ότι πίσω από τις απειλές βρίσκεται οποιοσδήποτε», είπε χαρακτηριστικά για να ακουστεί ένας από τους κατηγορούμενους να ρωτά: «Φοβάσαι από έναν άνθρωπο που σε βοηθάει»;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ