ΕΛΛΑΔΑ

Διαβατά: Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες και μετανάστες – Τι δηλώνει ο Βίτσας

Διαβατά: Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες και μετανάστες – Τι δηλώνει ο Βίτσας
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

Αποχωρούν σταδιακά από τον άτυπο καταυλισμό, δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά, που είχαν στήσει οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είχαν εισρεύσει στην περιοχή ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο, υπολογίζεται ότι περίπου 300 άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει ή περιμένουν τα ναυλωμένα λεωφορεία για να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά την ένταση που επικράτησε, τραυματίστηκε ελαφρά φωτορεπόρτερ.

Βίτσας: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μέχρι αύριο

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σημείωσε πως έως αύριο, Κυριακή, θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή.

«Ελπίζω ότι τις επόμενες ώρες αν όχι αύριο η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, μετά τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα στην περιοχή.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Θέμα 104,6, επανέλαβε πως οι πρόσφυγες και μετανάστες «παραπλανήθηκαν από fake news που διακινήθηκαν κατά κύριο λόγο από διακινητές ανθρώπων».

«Διαφωνούμε ότι πρόκειται για νέα Ειδομένη. Βάλτε μια φωτογραφία του 2016 της Ειδομένης και μια φωτογραφία του 2019 από τα Διαβατά και θα φανεί η διαφορά. Εννοώ ότι είναι υπερβολή. Το βασικό είναι να μην αφήσουμε να γίνει νέα Ειδομένη», είπε, ολοκληρώνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ