ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Τριετής φυλάκιση με αναστολή στην καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Ιωάννινα: Τριετής φυλάκιση με αναστολή στην καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού
EURKONISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πολύτεκνη καθαρίστρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Δημήτρα Κλιάφα, η οποία είχε πλαστογραφήσει στο απολυτήριο Δημοτικού την ημερομηνία, ώστε να συμμετάσχει στην προκήρυξη για τη θέση της, την οποία πήρε.

Ο εισαγγελέας της έδρας την έκρινε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της. Τελικά, το δικαστήριο της επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, και οι τέσσερις μάρτυρες αναφέρθηκαν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας της πολύτεκνης μητέρας που την ώθησε στην παραβατική συμπεριφορά της.

«Ό,τι έκανα το έκανα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και ζητώ συγνώμη», είπε στην απολογία της η πολύτεκνη μητέρα, ενώ αναφερόμενη σε φράση της που είχε πει στο παρελθόν «αν μου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανα και πάλι», εξήγησε ότι το είπε μόνο και μόνο για να τονίσει την αγάπη της προς τα παιδιά της που αποτελεί και τον μοναδικό λόγο στη ζωή της για να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μπορέσει να τα μεγαλώσει.

Η ίδια ευχαρίστησε τον δικηγόρο της και δήλωσε χαρούμενη και ανακουφισμένη αφού τελείωσε για εκείνη μια μεγάλη περιπέτεια.

Το δικαστήριο πρωτοδίκως είχε κρίνει ένοχη την 50χρονη μητέρα 13 παιδιών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

Η πρωτόδικη ποινή, λόγω άσκησης έφεσης, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γι' αυτό και η καθαρίστρια δεν πέρασε την είσοδο της φυλακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ