ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Ο εφιάλτης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και η νέα της ζωή

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Ο εφιάλτης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και η νέα της ζωή
SCREEN GRAB

Για την ημέρα που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, αλλά και για τον εφιάλτη που έζησε, μιλά η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία έγινε γνωστή ως το «μοντέλο με την κοκαΐνη» στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha.

Αρχικά, αναφερόμενη στο περιστατικό της σύλληψης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά πως την παγίδευσε φίλος της με τα 2,6 κιλά κοκαΐνης.

Όπως περιέγραψε, όλα ξεκίνησαν όταν ο φίλος της από τη Ρουμανία της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της:

«Ο Πέτρος μου είπε : “Ορίστε η τσάντα είναι εδώ”. Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Ο Πέτρος την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει, άνοιξα τα φερμουάρ, είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του».

Περιγράφοντας την επεισοδιακή σύλληψη στο αεροδρόμιο, η νεαρή περιγράφει:

Είχα πάθει σοκ... έκλαιγα... . Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρισκόταν τα ναρκωτικά στην τσάντα.

Αναφερόμενη στους 17 μήνες που παρέμεινε κλεισμένη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε πως υπέστη καψόνια από βαρυποινίτισσες και εγκληματίες.

«Είχα δει τα πάντα. ..Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: “τι θέλεις; πες μου τι θέλεις; θέλεις να σε χτυπήσω;” Και με βρίζανε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εκδίκαση της υπόθεσής της και το ποια ήταν η πρώτη της αντίδραση όταν άκουσε πως κρίθηκε αθώα, η 21χρονη περιέγραψε:

Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια. Μόλις ακούστηκε το “not guilty” καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε.

Η αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου είχε αποτελέσει έκπληξη ακόμα και για τον ίδιο της τον δικηγόρο, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος είχε αναλάβει αφιλοκερδώς την υπόθεση, πιστεύοντας εξαρχής στην αθωότητα της νεαρής.

Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δε βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, το λευκό της ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας της αλλά και το γεγονός ότι δεν κουβαλούσε μαζί της πολλά λεφτά και κινητά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ