ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Ο άγνωστος καβγάς με τον Λιβανέζο που ανατίναξαν στη Βουλιαγμένης

Δολοφονία Μακρή: Ο άγνωστος καβγάς με τον Λιβανέζο που ανατίναξαν στη Βουλιαγμένης
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Προστριβές με τον 56χρονο Αυστραλό με καταγωγή από τον Λίβανο που είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στην αρχή Μαΐου έξω από γυμναστήριο της λεωφόρου Βουλιαγμένης φέρεται να είχε ο 46χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής που δολοφονήθηκε στη Βούλα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο δολοφονηθείς είχε έρθει σε σύγκρουση και με Αλβανούς ποινικούς που είχαν μεσολαβήσει για να του επιστραφεί –έναντι αμοιβής 10.000 ευρώ- ένα πολυτελές Ι.Χ. που του είχε κλαπεί.

Επίσης ο επιχειρηματίας φέρεται να είχε φιλονικήσει και με υπευθύνους εταιρειών στη Μύκονο σε κρατικό διαγωνισμό για έργο καθαρισμού, ενώ είχε προκληθεί επεισόδιο σε μπαρ του «νησιού των Ανέμων» σε συνάντησή του με τον Λιβανέζο επιχειρηματία με τον οποίο είχαν αντιδικίες από την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.

Σημαντική κρίθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η κατάθεση του πατέρα του δολοφονηθέντα ο οποίος σημείωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

Στην Ελλάδα ο Γιάννης είχε αγοράσει ακίνητα στην Αθήνα, στην Αράχωβα, στη Βούλα και σε διάφορα άλλα μέρη και τα οποία νοίκιαζε. Παλιότερα είχε κάποια προβλήματα στην Αυστραλία αλλά αθωώθηκε. Ο Γιάννης δεν είχε διαφορές με κάποιον ώστε να φοβάται για την ζωή του. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για κρατικές δουλειές, για παράδειγμα ασφάλεια και καθαριότητα σε δήμους και νοσοκομεία, σε δήμους και άλλα τέτοια. Το καλοκαίρι του 2018 είχε πάει στη Μύκονο να συζητήσει για μια δουλειά χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Γιάννης τούς ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με μαγαζιά ή ιδιωτικές επιχειρήσεις παρά μόνο με κρατικές δουλειές. Για το λόγο αυτό, ο Γιάννης τσακώθηκε στα λόγια με αυτούς της εταιρείας και τελικά ακύρωσαν τη συνάντηση που ήθελαν να κάνουν για να συζητήσουν. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς και έδινε χαμηλές τιμές για να πάρει τις δουλειές και με αυτόν τον τρόπο «κτυπούσε» τον ανταγωνισμό. Στο παρελθόν είχε κάποιες κόντρες με άλλα άτομα αλλά όλα αυτά είχαν μείνει πίσω απ’ όσο ξέρω.

Στην Αυστραλία είχε τσακωθεί με κάποιον Λιβανέζο που τον είχαν κατηγορήσει ότι τους είχε φάει πολλά λεφτά. Πριν κάποια χρόνια είχε βρεθεί με ένα μέλος της οικογένειας των Λιβανέζων σε ένα μαγαζί στην Μύκονο και είχαν μαλώσει στα λόγια, αλλά τους χώρισαν και κάποιοι που δούλευαν στο μαγαζί.

Επιπλέον αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστίασαν το ενδιαφέρον τους και σε ένα άλλο σημείο της κατάθεσης του πατέρα του θύματος που αναφέρθηκε σε περιστατικό κλοπής ενός πολυτελούς τζιπ από τον Γιάννη Μακρή.

Όπως κατέθεσε ο πατέρας του, ο 46χρονος έδωσε σε έναν Αλβανό με το μικρό όνομα «Τάκης» το προαναφερόμενο ποσό για να μεσολαβήσει για να του το επιστρέψουν πίσω. Όπως επισήμανε «τον Γιάννη τον είχε πειράξει ότι του έκλεψαν το τζιπ μέσα από το σπίτι του. Επίσης τον πείραξε ότι δεν του επέστρεψαν ένα άλμπουμ φωτογραφιών της γυναίκας του που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που κλάπηκε».

Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από όλη την έρευνα δεν έχουν ακόμη οδηγήσει στην απάντηση του βασικού ερωτήματος για την υπόθεση: Ποιος και γιατί έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Μακρή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ