ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 59χρονος που βίαζε τον ανιψιό του

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 59χρονος που βίαζε τον ανιψιό του
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ο 59χρονος άνδρας που κατηγορείται για τον κατ’ επανάληψη βιασμό του ανήλικου ανιψιού του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε εκ νέου στον ανακριτή κατά την απολογία του ότι δεν σχετίζεται με την υπόθεση, ωστόσο με τη σύμφωνη γνώμη των δικαστικών αρχών, οδηγήθηκε στη φυλακή, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος παιδιού που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Κατόπιν καταγγελιών, ο 59χρονος βρισκόταν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες.

Οι Αρχές, μετά από έρευνα στο σπίτι του στο Ηράκλειο Κρήτης, προχώρησαν στη σύλληψή του. Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ φαίνεται πως η κακοποίηση του αγοριού είναι μία από τις πολλές πτυχές της υπόθεσης, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν την έρευνα γύρω από τις ενδείξεις που θέλουν τη δράση του να μην είχε σταματήσει στον 10χρονο ανιψιό του, αλλά να είχε επεκταθεί κι άλλο μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και ευρύτερα, με θύματα κι άλλα ανήλικα παιδιά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί προσπαθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να «δέσουν» την υπόθεση, η οποία φαίνεται ότι εξελισσόταν τα τελευταία τρία χρόνια. Ο 59χρονος φαίνεται να κακοποιούσε το αγοράκι συστηματικά.

aselgeia1

Αστυνομικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν επειδή κινείτο μεταξύ της πόλης του Ηρακλείου και της κωμόπολης της ενδοχώρας, απ’ όπου κατάγεται και ο ανιψιός του. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, καθώς υπήρχαν ευρήματα στο σπίτι του που σχετίζονται με την παράνομη κατοχή ενός όπλου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν ανατριχιαστικά στοιχεία για τη συστηματική σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.

aselgeia2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ