ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
EUROKINISSI

Σήμερα στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Επίσης αναμένονται τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν όποτε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο θρακικό τοπικά 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις στα νότια τοπικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, όποτε θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους το πρωί ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ