ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτο 24ωρο ερευνών για τους αγνοούμενους φίλους στο Μεσολόγγι

Τρίτο 24ωρο ερευνών για τους αγνοούμενους φίλους στο Μεσολόγγι
Onair news.gr

Εντοπίστηκε πριν από λίγο αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι ανήκει στους δύο αγνοούμενους τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από την περασμένη Παρασκευή. 

[Νωρίτερα]

Τρίτο 24ωρο ερευνών -στις οποίες συμμετέχει και ελικόπτερο με θερμικές- για να εντοπιστούν οι δύο φίλοι, Βασίλης Γρατσάνης, 35 ετών από τα Πηγάδια του Ξηρομέρου και Γιάννης Κορδώσης, 40 χρονών από τον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας, που αγνοούνται απο τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Οι έρευνες εστιάζονται στα χωριά Γουριά, Μάστρο, Πεντάλοφο, Λεσίνι, Κατοχή και Νεοχώρι και στην ευρύτερη περιοχή.

Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ με πλωτό σκάφος πραγματοποιεί έρευνα στον ποταμό Αχελώο με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, της Αστυνομίας που έχει ενισχυθεί και από όμορες περιοχές, και αναζητούν στο οδικό δίκτυο και σε χαράδρες ίχνη για την παρουσία των δύο φίλων. Στις έρευνες συμμετέχουν μέλη Εθελοντικών ομάδων έρευνας και διάσωσης, κάτοικοι των χωριών και συγγενείς.

Οι δύο άνδρες διασκέδαζαν σε μπαρ του χωριού Πεντάλοφο μέχρι τις 04:30 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα και με τους υπόλοιπους θαμώνες της επιχείρησης. Πλήρωσαν το λογαριασμό και αποχώρησαν. Μαρτυρία εντοπίζει την παρουσία των δύο ανδρών, οι οποίοι επέβαιναν σε μαύρο Toyota Corolla με αριθμό πινακίδας ΑΙΚ 7885, στις 4:20 ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, σε διασταύρωση για το διπλανό χωριό, Λεσίνι, με την κίνησή τους, να έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας

Φήμες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από τα μέχρι στιγμής προανακριτικά στοιχεία της έρευνας, φέρουν τους δύο φίλους να έχουν λογοφέρει με παρέα Αλβανών, σε άλλο μπαρ της περιοχής, με αφορμή γυναίκα από την Αλβανία.

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, το στίγμα του κινητού του 35άχρονου τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 4:43 ξημερώματα Πρωτοχρονιάς ενώ και τα δύο κινητά του 40άχρονου αγνοούμενου, απενεργοποιήθηκαν εννέα λεπτά αργότερα (04.52) ενώ ήταν εν κινήσει.

«Φοβάμαι μήπως σκότωσαν τα παιδιά» ανέφερε εξάδελφος ενός εκ των δυο αγνοούμενων, ο οποίος κάνει λόγο για «πιθανή διένεξη που μπορεί να είχε άσχημο τέλος».

Ντόπιοι, εξέφρασαν την εκτίμηση, οι δυο άνδρες να ειχαν τροχαίο στο δρόμο και να έπεσαν με το όχημά τους στον Αχελώο. Όμως ούτε αυτό το σενάριο επιβεβαιώνεται καθώς δεν έχει εντοπισθεί το αυτοκίνητό τους.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι αγνοούμενοι δεν είχαν απασχολήσει την Αστυνομία και δεν είχαν διαφορές.

Οι οικογένειες των Γιάννη Κορδώση,40 και Βασίλη Γρατσάνη, 35 απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την εξαφάνιση των δύο ανδρών, να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ